23948sdkhjf

Ica öppnar darkstore för e-handel

Startar centralt e-handelslager för lösplock.

I dag kom beskedet många väntat på. Ica Sverige kommer senast under det tredje kvartalet att öppna en central lösning för e-handelslösplock, en så kallad darkstore.

Plocklagret kommer att öppnas i Icas befintliga lokaler i Johanneshov i södra Stockholm, och kunna serva större delen av Mälardalen när det är fullt bemannat.

E-handeln börjar bli en betydande del av flera Icabutikers omsättning, och många har inte kapacitetet att plocka i butik. Att ansluta sig till det nya lagret kommer att erbjudas Icahandlarna som en tilläggstjänst. Eftersom Icahandlarna är egna företagare är det frivilligt för dem att gå med.

Fri Köpenskap har i en tidigare kartläggning visat att just Stockholm och Mälardalen är dåligt representerade bland de cirka 200 butiker som hittils anslutit sig till Icas centrala e-handelslösning med plock i egen butik.

Lagret kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och erbjuda cirka 12 000 dagligvaror samt ytterligare produkter inom hem och fritid. Utkörning kommer att ske med egna bilar med två-timmars leveransfönster hela veckan mellan klockan 7.00 och 22.00.

– I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen för att erbjuda butikerna centralt plock och leverans. Vi vet att många butiker känner att de inte har plats och tid att sköta plocket i butiken och med den här lösningen kan vi också ge ett förbättrat kunderbjudande med generösa utkörningstider som vi vet efterfrågas av många kunder i Stockholm, kommenterar Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Icas totala e-handel uppgick under 2017 till drygt 1,2 miljarder kronor, en ökning med 50 procent från 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109