23948sdkhjf

Licensaffärer lyfter Bactiguard

Bolaget redovisade en tillväxt på 20 procent för 2017. Nya licensaffärer är främsta orsaken.

Medicinteknikbolaget Bactiguard kom idag med sitt bokslut för 2017. Under helåret levererade bolaget produkter till ett värde av 21,8 (15,8) miljoner kronor, vilket är en ökning med ca 39 %.

Intäkterna för perioden uppgick till 153,6 (128,3) miljoner kronor, en ökning med ca 20 % jämfört med motsvarande period föregående år, som huvudsakligen förklaras av en ökning i licensintäkter.

– Vår målsättning för 2017 var att generera tillväxt, med bibehållen kostnadskontroll, för att närma oss våra långsiktiga finansiella mål om en tillväxt på 20 procent och en EBITDA-marginal på 30 procent. Det är därför glädjande att kunna konstatera att omsättningen för helåret uppgick till nära 154 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 20 procent, helt i nivå med våra mål, säger bolaget vd Christian Kinch i en kommentar.

Tillväxten kommer främst från nya licensaffärer samtidigt som intäkterna från bolagets största licenspartner varit fortsatt stabila.

Bolaget agerar på flera marknader i världen men har även i Sverige brutit nya mark och vunnit flera upphandlingar.

– Ebitda-marginalen uppgick till 22 procent, vilket är en väsentlig förbättring jämfört med de 12 procent vi rapporterade 2016, men vi har fortfarande en bit kvar innan vi når vårt lönsamhetsmål.

Bolaget handlades under dagen stabilt på Stockholmsbörsen som i övrigt präglades av illröda siffror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125