23948sdkhjf

Sydsvensk uthyrare fortsätter växa

Tio depåer blir tolv när Stål & Hyr öppnar portarna till två nya depåer i Göteborgsområdet.

Dels handlar det om den tidigare aviserade etableringen på Ringön, dels om Hyr-Service i Kungälv som nu förvärvats.

Tack vare öppningen av Ringön och förvärvet av Kungälv kan vi erbjuda en kraftigt förbättrad tillgänglighet för våra kunder i norra Göteborg, säger Joacim Johansson, vd och koncernchef för Stål & Hyr Group.

Stål & Hyr har varit aktivt sedan 1979 och har på kort tid utvecklats till en av de större aktörerna inom maskinuthyrning i västra och södra Sverige. Något av strategiskifte, med ökat fokus på tillväxt, blev det i mars 2017 då investeringsfonden Accent Equity 2012 gick in som huvudägare.

Redan förra året förvärvades Dennis Maskinuthyrning med sex depåer i södra Sverige, vilket breddade den geografiska täckningen avsevärt. Genomgående för samtliga depåer är fokus på uthyrning av ett brett utbud av maskiner och annan utrustning till främst byggindustrin kryddat med entreprenadmaskiner i storlekar upp till drygt tio ton och utrustning för rivningsarbeten.

I och med förvärvet av Hyr-Service i Kungälv förstärks upptagningsområdet med koncernens hittills nordligaste etablering. Företaget grundades 1998 av Jonas Mårtensson och Mats Båthen och redovisar en årsomsättning kring tio miljoner kronor med sju anställda.Tanken är att de tidigare ägarna ska jobba vidare i företaget och samtidigt gå in som delägare i Stål & Hyr-koncernen.

Även depån i Ringön på Hisingen är känd bland kunderna i regionen eftersom den tidigare har använts för maskinuthyrning, om än i annan regi.

Företagsgruppen omfattar nu tolv depåer spridda mellan Kävlinge i söder och Kungälv i norr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266