23948sdkhjf

Framgångar för beroendebolag

Kontigo care utvecklar e-lösningar för beroendevården. Under 2017 ökade intäkterna med 476 %.

Under perioden januari till december 2017 slöt Kontigo care avtal med 39 svenska kommuner avseende leverans av bolagets ehälso-applikation Previct alcohol, tidigare tripleA, för vård av alkoholberoende. Inklusive ytterligare två kontrakt som slöts i januari 2018 har bolaget avtal med totalt 60 svenska kommuner som tillsammans omfattar cirka 1,9 miljoner invånare.

– Under 2017 gav vårt intensiva marknadsarbete resultat och vår ehälsoplattform Previct är troligen det mest omvälvande som hänt beroendevården på väldigt länge. Sveriges hårt arbetande behandlare har fått möjlighet att kartlägga sina klienters beteenden, mäta behandlingarnas utfall och rädda liv genom att förutsäga återfall innan de inträffade, säger vd Henrik Nordlindh i en kommentar.

Bolagets omsättning för det fjärde kvartalet 2017 uppgick till 2 370 000 kronon. Omsättningen för helåret uppgick till 6 231 000 kronor. Tillväxttakten under det fjärde kvartalet 2017, jämfört med det tredje kvartalet 2017 uppgick till cirka 33 % och för hela 2017, jämfört med hela 2016, till cirka 476 %.

I december 2017 offentliggjorde bolaget en förändring av affärsmodellen för de kommunala kunderna till en licensmodell. Bolaget hade vid utgången av 2017 cirka 300 licenser hos kund.

– På den internationella marknaden har vi påbörjat testning av Previct och vi driver tidiga processer med möjliga distributörer. Det finns ett tydligt internationellt behov av vår lösning då allt mer vård av budgetskäl flyttar från den internerade vården som behandlingshem till öppenvården där klienten bor hemma under behandlingen. Det är just i öppenvården som Previct har störst möjlighet att förstärka vårdresultaten och hjälpa klienten till ett friskt och fritt liv, kommentarar Henrik Nordlindh.

Previct är en e-hälsoplattform som riktas till beroendevård av kommuner, landsting, företagshälsovård och privata vårdgivare, för att på ett effektivt sätt kunna följa upp, behandla och stödja människor med alkoholproblem. Plattformen bygger på algoritmer och statistik i en digital, självlärande miljö – artificiell intelligens. Systemet kan ge behandlaren indikationer om risker för återfall och behandlingens resultat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125