23948sdkhjf

Hon är Sveriges Second Hand Profil 2018

Hon köper nästan aldrig nyproducerade kläder. En gång sydde hon en kostym av sin morfars vedpresenning. Second hand och återbruk går som en röd tråd genom designern och stylisten Anna Lidströms liv.

Nu får hon utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2018 av Erikshjälpen Second Hand.

– Det känns hedrande! Jag brinner verkligen för second hand och har gjort det väldigt länge, säger Anna Lidström i ett pressmeddelande.

– Anna Lidström är en person som med både engagemang och kunskap visar på potentialen i second hand och miljövinsterna med återanvändning och återbruk. Vi är stolta över att få ge henne utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2018. Hon är en mycket värdig pristagare, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpens Second Hand.

Att handla second hand har varit självklart för Anna Lidström, 34, sedan tidiga tonåren. Det började som en hobby och ett sätt att uttrycka sig själv. Sedan påverkade det yrkesvalet, att bli designer och stylist. Hösten 2017 påbörjade hon en femårig konstnärlig doktorandtjänst vid Akademin för design på Högskolan i Borås, med inriktning på hållbart mode.

– Visst kan vi prata miljövänliga fibrer, alternativa framställningstekniker och fiberåtervinning, men det bästa sättet att spara på jordens resurser är att använda det som redan finns, säger Anna Lidström.

Prisutdelningen sker tisdagen den 8 maj vid ett event på Erikshjälpen Second Hand i Borås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094