23948sdkhjf

BRT och trafiksäkerhet

Temat för Kollektivtrafik SYD i Malmö är BRT samt trafiksäkerhet – Allt detta ur ett sydsvenskt perspektiv med en rad intressanta talare - läs mer här!

Först byggdes Malmöexpressen. Nu kommer Helsingborgsexpressen, ett BRT-liknande system med lite kortare bussar än i Malmö till att börja med. Jonas Strömstedt, Skånetrafiken, berättar om projektet och ger en dagsfärsk rapport om läget på Kollektivtrafk SYD, konferensen som genomförs 21 februari i Luftkastellet utanför Malmö.

I Norge förbereds det som ska bli Europas största BRT-system på sydvästkusten: Bussvei Rogaland som ska knyta ihop städerna Stavanger, Sola och Sandenes, alla i Rogalands fylke. PG Andersson, Trivector förklarar hur projektet fortlöper, hans företag har arbetat med det under de senaste drygt fyra åren.

Karin Wiklund från Edeva, innovationsföretaget bakom Actibump, det aktiva farthindret som bara skakar om fartsyndarna, tar upp ämnet arbetsmiljö och trafiksäkerhet. Bland annat är det så att bussförarna skakas av farthindren hur lagligt de än kör vilket i slutändan kan resultera i arbetsskador.

Hur det står till med trafiksäkerheten för resenärerna kommer Mats Hedfors, NTF Skåne att avhandla. Speciellt synas trafiksäkerheten för de resande inom kollektivtrafiken och här kommer också bältesanvändningen i buss att lyftas.

Detta och mycket mer kommer att avhandlas under Kollektivtrafik SYD, förutom att det blir bra tillfälle att träffa andra i branschen liksom utställare under pauserna mellan programpunkterna. Mer information och anmälan - klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328