23948sdkhjf

De har Sveriges billigaste matkasse

Halmstadbutik vann med en kronas marginal.

I PRO:s årliga prisundersökning kunde det dels konstateras att matkassen sjunkit i pris under året men även var i landet matpriserna var som lägsta.

I år var den butik som hade lägst sammanlagt pris på de varor som ingick i den utvalda kassen som bestod av 34 konventionella varor samt 17 ekologiska varor Ica Maxi Flygstaden i Halland som slog tvåan Östenssons Starby i Vadstena med 1 krona och 25 öre.

Totalt kostade kassen på Ica Maxi Flygstaden 738,70 kronor, att jämföra med rikssnittet på 965,70 kronor. Kassens pris är enligt butikschefen Anette Bengtsson är resultatet av ett ständigt pågående arbete och ett öga på konkurrenterna.

– Nyckeln är nog att vi hela tiden har ett kontinuerligt strategiskt arbete, som vi följer upp varje vecka. Det är viktigt att kunderna ser att vi håller priserna på lång sikt så att det inte bara är en kortsiktig kampanj utan att priset består i butiken. Så att kunderna känner förtroende för oss, säger hon till 24Halmstad.

Halmstad som stad placerade sig bra generellt då även fjärdeplatsen togs av Ica Maxi Högskolan med ett pris på 759,90 kronor. Tredje platsen tog Ica Maxi Stormarknad Kalmar med 757,12 kronor.

Stora och små butiker särredovisades i undersökningen och bland de små butikerna (med en äsljyta under 1 500 kvadratmeter) placerade sig Ica Nära Torgboden i Falsterbo i Skåne i topp med 762,78 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094