23948sdkhjf

Comfortmedlem köper annat medlemsbolag

Comfortmedlemmen Sofia Rör köper anrika Stuvsta Rör. Därmed behåller Comfort både företaget och de anställda inom kedjan.

– Det är viktigt att vi tar tillvara på den kompetens som finns, säger Mats Larsson, en av ägarna på Sofia Rör.

Sofia Rör har sedan starten 1989 vuxit till att vara ett 20-tal personer på moderbolaget och sju personer i Entreprenadbolaget. Företaget har en stark tradition på servicesidan med många större ramavtal. Men precis som branschen i stort har de svårt att få tag på bra medarbetare. Därför väljer de nu att expandera genom att köpa upp Stuvsta Rör.

- Stuvsta Rör är ett fint företag med ett gediget varumärke, kunnig personal och ett oklanderligt renommé på marknaden. De har haft utmaningar med lönsamheten men med vår hjälp kommer kundbasen att förstärkas. Några mindre ändringar i servicekoncept så kommer företaget snabbt att återta sin plats som en av Storstockholms bästa serviceleverantörer inom VVS, fortsätter Mats Larsson.

Stuvstar Rör har en lång historik inom Comfortkedjan och har varit medlem sedan 70-talet. Att de var Comfortmedlem var en viktig del när Sofia Rör valde att köpa företaget.

- Inom Comfortkedjan har vi ett gemensamt ledningssystem. Det underlättar integreringen att de redan är inkörda i den modellen. Sen är det viktigt att vi håller ihop i kedjan och tar tillvara på den kompetens som finns.

Med Stuvsta Rör i organisationen kan Sofia Rör expandera på servicesidan och öka omsättningen från cirka 30 till 60 miljoner per år.

Comfort är Sveriges största VVS-installationskedja och anlitas kontinuerligt av industrier, byggföretag, fastighetsägare, stat och kommun. Uppdragen sträcker sig från totalentreprenad vid nybyggnation, ombyggnation och stambyte till service, löpande underhåll och energioptimering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062