23948sdkhjf

OrganoWood till Baltikum

Miljömärkt träskyddsföretag tecknar distributionsavtal för den baltiska marknaden.

OrganoClicks dotterbolag OrganoWood har ingått ett försäljnings- och distributionsavtal med Osmo Baltic för de baltiska länderna (Estland, Lettland och Litauen). Avtalet avser försäljning och distribution av både OrganoWoods virkesprodukter samt dess träskyddsprodukter för ytbehandling av trä.

Företaget har egna säljbolag i Sverige och Norge och distributörer för virke i Finland, Danmark, Tyskland och Storbritannien. Ytbehandlingsprodukterna säljs via distributörer i flera länder. Det baltiska avtalet är i linje med OrganoWoods strategi för internationell expansion.

Osmo Baltic är en väletablerad distributör av träprodukter och träbehandlingsprodukter med säljkontor i alla tre baltiska stater. Baltikum har en stark träindustri med företag som tillverkar trähus och andra träprodukter.

"Vi väljer distributörer noga. De är viktiga samarbetspartners och en viktig pusselbit i vår internationella expansion,” säger Jens Hamlin, vd OrganoWood AB i ett pressmeddelande.

Avtalet med Osmo Baltic är ett femårigt avtal med krav på vissa årliga minimivolymer för att exklusiviteten ska fortsätta gälla.

OrganoWoods träskyddsmetod går ut på att modifiera träet genom att koppla kiselämnen till träet under högt tryck. Det är en miljöklassad metod som kan ersätta traditionell tryckimpregnering med t ex tungmetaller.
Bakgrunden till teknologin är mångårig kemisk forskning vid Stockholms universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158