23948sdkhjf

Regeringen vill strypa rut- och bidragsfusk

Regeringen vill att alla rut- och rot-användare ska tvingas betala elektroniskt. Syftet är att komma ifrån kontantbetalningar som gör det möjligt för kriminella att felaktigt påstå att betalningar gjorts.

Om alla däremot betalar elektroniskt kan myndigheterna kontrollera att betalningen verkligen skett och att skattepengar inte betalas ut för tjänster som kanske aldrig utförts eller med högre summor än vad man har rätt till.

Enligt vad finansminister Magdalena Andersson sa till Ekot häromdagen är det bara en liten andel rot- och rut-användare som betalar kontant.

– De allra flesta betalar redan de här tjänsterna elektroniskt och genom att göra det bidrar man till att minska risken för fusk.

Regeringen vill dessutom skapa en ny myndighet som ska sköta alla utbetalningar från andra myndigheter. Detta för att strypa möjligheterna att få skattepengar genom brottslighet. 

När alla utbetalningar sköts av en enda myndighet blir det betydligt enklare att få kontroll och motverka att skattepengar hamnar hos kriminella nätverk. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063