23948sdkhjf

Framgång för Moberg mot svamp-konkurrent

Bolaget får bifall från NAD i sin anmälan av huvudkonkurrentens vilseledande marknadsföring.

Det var under våren 2017 som Moberg pharma anmälde det konkurrerande bolaget Kramer laboratories för vilseledande marknadsföring av produkterna Fungi-nail toe & foot till NAD, National Advertising Division.

Anmälan avsåg specifikt förpackningsdesign, tv-reklam och tryckt annonseringsmaterial för huvudprodukten Fungi-nail toe & foot, vars budskap är att produkten behandlar nagelsvamp trots att den endast är godkänd för behandling av fotsvamp.

Kramer laboratories uppmanas att upphöra med att använda produktnamnet Fungi-nail toe & foot och tillhörande bilder av naglar med nagelsvamp. Dessutom ska nuvarande förpackningsdesign och tv-reklam dras tillbaka eller ändras kraftigt så att det framgår att produkten behandlar fotsvamp och inte nagelsvamp. Bolaget uppmanas även att upphöra med alla påståenden om att produkten är snabbverkande och dödar svamp.

Enligt NAD har Kramer laboratories meddelat att de kommer att följa samtliga rekommendationer utom att ändra produktnamnet. NAD har därför hänfört varumärkesfrågan till relevanta myndigheter för eventuella åtgärder.

– Vi är mycket nöjda med utfallet från NAD, vilket väntas ytterligare stärka Kerasal Nails marknadsställning och tillväxtmöjligheter i USA framöver, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095