23948sdkhjf

Ragn-Sells säljer verksamhet

Miljöföretaget Ragn-Sells har sålt 100 procent av sin verksamhet i Lettland.

Avyttringen är ett led i genomförandet av Ragn-Sells nya strategi, som fokuserar på omställningen till en cirkulär ekonomi.

– Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. Försäljningen av vår lettiska verksamhet bidrar till ett större fokus på denna strategi, säger Lars Lindén, vd och koncernchef för Ragn-Sellsföretagen.

Avfall är i dag en resurs med ett tydligt eget värde. Ragn-Sells nya affärsmodell utgår därför från materialet och består av tre affärsområden: Återvinning, Behandling och avgiftning samt Industriella symbioser och nya värdekedjor. Målet är en cirkulär ekonomi där använt material gör ny nytta och därmed minskar behovet av att bryta jungfruliga råvaror.

Det lettiska bolaget har 93 anställda och omsatte 46 miljoner kronor 2016. Köpare är bolagets nuvarande vd Agris Markss. Verksamheten kommer att drivas vidare under annat namn, utan band till Ragn-Sells.

I och med försäljningen är Ragn-Sells inte längre verksamt i Lettland. Koncernen verkar i dag i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Estland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078