23948sdkhjf

Avtal om lån för FoU-investeringar

Nordiska investeringsbanken, NIB, och Husqvarna AB har tecknat ett sjuårigt låneavtal på 1 miljard kronor för investeringar inom forskning och utveckling.

Husqvarna fokuserar bolagets FoU-program för 2017–2019 på att utveckla batteridriven utrustning för skogs- och trädgårdsskötsel, digitalisering, samt fortsatt utvecklingen av robotgräsklippare och nästa generations motorsågar.

Batteridrivna verktyg förväntas i allt högre grad successivt vinna marknadsandelar av verktyg som drivs med bensinmotorer. Det främsta målet med utvecklingen av batteridrivna verktyg är att ta fram kundorienterade produkter med lägre bullernivåer och mindre utsläpp till luften.

Husqvarna arbetar också på att utveckla nya affärsmodeller baserade på digitaliserade funktioner för att ta tillvara möjligheter med snabbt växande befolkningar i storstäder världen över, såsom Husqvarna Fleet Services, som är ett molnbaserat datainsamlingssystem för professionella park- och trädgårdsarbetare.

Husqvarna har en lång historia inom innovation och samarbetar med både högskolor och privata aktörer. Forskningen kommer huvudsakligen att bedrivas på bolagets FoU-centrum i Jönköping.

Nordiska investeringsbanken är en internationell finansieringsinstitution som ägs av de åtta länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204