23948sdkhjf

Diverseys köp av Twister är slutfört

Den 19 december blev Diverseys förvärv av Twister Cleaning Technology helt klart. Därmed har det danska riskkapitalbolaget Polaris Equity, som köpte HTC Sweden 2013 av Håkan Thysell, gjort sig av med det sista av vad som ingick i HTC. Redan i maj i år såldes HTC Floor Grinding Solutions till Husqvarna.

När HTC Sweden såldes 2013 hade företaget två verksamheter, Floor Grinding Solutions för slipning av golv, och Twister Cleaning Technology för rengöring av golv. Sedan Polaris tog över ägandet har separationen mellan de två delarna blivit allt tydligare.

Twister Cleaning Technologys vd Robert Kreicberg säger till Rent att Polaris alltid velat sälja de två verksamheterna som två bolag och därför drivit på separationen. 

– Därför har de byggt upp delarna var för sig på ett tydligt vis. Att Twister nu blir en del av Diversey tycker jag blir väldigt spännande, även om skillnaden för kunderna inte blir så stor. Vi har haft ett återförsäljaravtal med Diversey sedan 2011 och sedan dess har de varit vår största återförsäljare globalt. Vi känner varandra väl.

Han tillägger att Twister blir en separat enhet inom Diversey och att det känns som ett naturligt steg i det partnerskap de två företagen hunnit bygga upp tillsammans sedan 2011.

– Ambitionen är att det ska vara "Business as usual" för kunderna och vi fortsätter även att samarbeta med andra, befintliga återförsäljare. Samma sak är det med Twister Cleaning Technologys dotterbolag i USA och Storbritannien, säger Robert Kreicberg.

Och hur blir det med dig, ska du fortsätta som vd?

– Ja, jag fortsätter och det blir roligt när vi nu blir del i något större och får en global plattform som ger nya möjligheter till tillväxt.

Kommer du att resa över Atlanten ännu mer nu med en amerikansk ägare?

– Nej, det tror jag inte. Jag reser redan idag så pass ofta till våra dotterbolag i USA och i Storbritannien, så oftare kan det nog inte bli. 

Robert Kreicberg kom till HTC Group 2007 som affärsområdeschef för Twister. I och med att HTC Grinding Solutions såldes till Husqvarna i våras och Twister Cleaning Technology blev ett helt fristående bolag, blev han formellt företagets vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078