23948sdkhjf

Det här har ni läst mest i år

Macchiarini, omdömen om svenska lärosäten, nedläggningar av produktionsanläggningar och profiler som får fina priser – allt detta har lockat er till läsning i år. Men det allra mest lästa är något annat…

När Times Higher Education, THE, kom med sin årliga ranking över världens bästa life science-universitet, och det stod klart att inte mindre än fyra svenska lärosäten fanns med på topp-100 var intresset hos er läsare extra stort. Samma sak när den globala generella lista över världens bästa lärosäten kom. I rankingen fanns elva svenska lärosäten med, var av tre stycken på topp 100. Även när Kantar Sifo publicerade sitt årliga anseende-index över svenska läroverk var ert intresse på topp.

Vidare lockade vår intervju med Recipharms vd, Thomas Eldered, många till läsning efter att beskedet kommit om att bolaget lägger ner två av sina anläggningar i Sverige.

När vi berättade om att den världskända svenska forskaren och den svensk politiker, som båda utmärkt sig för sitt engagemang i att lyfta medicinsk forskning, innovation och patientnytta, skulle tilldelas stiftelsen Forska Sveriges priser 2017 var ert intresse mycket stort.

Vi kan knappast lämna 2017 bakom oss utan att nämna Paola Macchiarini. Turerna kring honom har i år varit många och sista ordet är ännu inte sagt. Störst under året i Macchiarini-affären var ändå beskedet att han friades och förundersökningarna mot honom lades ned.

Med det som lockat till allra mest läsning under 2017 var det positiva beskedet om storsatsning på life science i Göteborg: En ny arena för life science och innovation ska byggas i området kring Astrazenecas anläggning i Mölndal.

Vi tackar för i år och ser fram emot att även under 2018 bevaka det som händer inom Sveriges kanske mest spännande området: Life science.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078