23948sdkhjf

Sabic startar ny PP-produktion

Kemi- och plastjätten Sabic har tagit i drift sin nya extruderingslinje för PP, polypropen, i Geleen, Nederländerna. Denna nya produktionslinjen ska med den allra senaste processtekniken producera Sabic:s PP-produkter och nästa generations PP-copolymerer i företagets strävan att förse kunderna med avancerade material som kan bidra till nya lättviktsapplikationer inom bl a förpackningar, verktyg , bilindustri, sjukvård och hjälper kunderna att minska energiförbrukningen i sin processtillverkning.

I linje med Sabics strategiska beslut om kunddriven innovation kommer denna högt automatiserade anläggning att erbjuda nya polymerlösningar som hjälper kunderna att möta förändrade marknadskrav genom att förbättra sina produkter med parollen "Chemistry that Matters", menar Sjoerd Zuidema, chef för Polypropylene Business Europe i Sabic.

–Den nya PP-extruderingsanläggningen är ett utmärkt exempel på hur Sabic levererar på sitt löfte att ge kunderna avancerad materialteknik som de behöver för att lyckas, säger Sjoerd Zuidema. Genom att tillhandahålla högkvalitativa högpresterande material för de ständigt växande branschkraven öppnar vi nya möjligheter och bidrar till minskad energiförbrukningen genom sänkt bearbetningstemperatur och korta cykeltider för våra kunder,

I alla industrier finns det ett ökande behov av materiallösningar som är hållbara, kostnadseffektiva och överensstämmer med ständigt strängare regler. Samtidigt måste de ge ökad processeffektivitet, medan de samtidigt levererar förbättrad funktionalitet.

– På Sabic arbetar vi oförtrutet med avancerad teknik, både inom produktion och materialutveckling. Vår nya investering kommer att öppna möjligheter att skapa mer effektiva produkter med högre prestanda som kan skapa hållbara lösningar för oss och för våra kunders långsiktiga framgångar, säger Lada Kurelec, Global Business Director Polypropylene hos Sabic.

Den nya extruderingsanläggningen för PP ligger bredvid den befintliga polymeriseringsanläggningen i Geleen där Sabic har en fullskalig fabrik och sitt Globala Teknologi Centrum för Europa. Denna nya investering är ett viktigt steg för att växa och utveckla företagets kapacitet i regionen, där Sabic har en solid kompetens inom polyolefinutveckling från alla aspekter: katalysatoriskt, process, material och applikation, slår företaget fast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078