23948sdkhjf

Lucka 17 - Titta vem som finns här

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i life science-världen har på sin önskelista.

I lucka 17 finns Lotta Ljungqvist, vd för GE Norden och styrelseledamot i Swedenbio.

Vad tycker du förstör julstämningen?

- Det tar alldeles för lång tid att implementera ny innovation och nya läkemedel i vården, så att patienterna inte får den bästa behandlingen.

Vad önskar du dig i julklapp? 

- )Att vi har möjlighet att supporta de många intressanta projekt, som vill utnyttja testbädden för Life Science, Bioprocess Innovation Center, som öppnar under hösten 2018. Det pågår många bra projekt i Sverige och det vore roligt om de kunde få ännu mer tryck i verksamheten med hjälp av centret. Sen hoppas jag också att vi får samma tryck i utvecklingen på cellterapi-sidan. Där tas det nu viktiga steg mot precisionsmedicin och det är viktigt att Sverige är med.

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

- Att Life Science kan bli en riktig game-changer för Sverige – vi kan bli världsledande om de satsningar som görs fortsätter och att de kombineras med tryck inom digitalisering.  Life Science är en framtidsbransch, som kommer att ändra hur vi tar hand om sjuka. Jag hoppas att det blir en snackis under valet.

Här finns lucka 16.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063