23948sdkhjf

Starkt jobbat av småföretagen

Det går bra för småföretagen i flera branscher, inte minst inom bygg. Det uppger LRF Konsults Lönsamhetsbarometer som analyserat lönsamhetsutvecklingen. – Sveriges småföretagare gör ett mycket starkt 2017.

Enligt LRF Konsult blev 2017 det fjärde året i rad med stärkt lönsamhet för Sveriges småföretag, de konstaterar att bland annat byggbranschen går mot den största positiva uppgången på flera år, efter ett svagare 2016.

Enligt ett pressmeddelande har LRF Konsults Lönsamhetsbarometer analyserat lönsamhetsutvecklingen bland småföretag inom branscherna bygg, fastighet, handel, konsulttjänster, service samt transport och logistik.

Resultatet uppges visa att småföretagen stärker lönsamheten i fyra av de sex branscherna under 2017, och att detta år är det bästa sedan 2012 för dessa branscher.

De två branscher som inte hängt med är småföretagen inom handel och fastighet, där lönsamheten backar 2017.

Sveriges småföretagare gör ett mycket starkt 2017. Efter en tydlig nedgång under 2013 har småföretagen återhämtat sig år för år och är nu tillbaka på ungefär samma nivå som 2012. När småföretagen växer och stärker sin lönsamhet skapas jobb och när det går bra för småföretagen går det bra för Sverige, säger Katarina Hedström Klarin, vd på LRF Konsult, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094