23948sdkhjf

Linbana säkrad av SPM

Linbanan Emirates Air Line är ett ganska nytt tillskott till Londons skyline. Den hålls i god kondition med tillståndsbaserat underhåll.

Säker transport av alla resenärer på gondolbanan är huvudmålet för Dopplemayr Cable Car. Maskinhaverier måste därför undvikas till varje pris. Oplanerade driftstopp orsakar inte bara trafikstörningar för pendlare; de får också ekonomiska konsekvenser och kan påverka företagets rykte negativt. Ett välplanerat underhåll minimerar kostsamma driftstopp och garanterar att systemet uppfyller alla regler och standarder för linbanor.

Övervakning av driftskondition är ett viktigt inslag i prediktivt underhåll och kapitalförvaltning. Det möjliggör tidig upptäckt av maskinfel och minimerar risken för driftstopp. Det portabla instrumentet T30, från SPM, som man använt för ronderingsmätning på gondolbanan sedan den togs i drift 2012, har nyligen ersatts med Leonova Emerald, som är en avancerad och mångsidig datalogger med HD-teknologi.

De viktigaste objekten för övervakning av driftskonditionen är vändhjulen i de båda stationerna, som leder och driver den vajer som gondolerna sitter fast i. Huvudmotorn och växellådan är även de kritiska för driften och ingår därför också i tillståndskontrollen. Dessutom mäts den mekaniska konditionen på växellådans oljepumpar, kylpumpar och kylfläktar i och runt maskinhuset regelbundet.

- SPM är ett extremt professionellt företag som möter våra behov. Ett platsbesök från en SPM-representant gav oss möjlighet att verkligen förstå vilka produkter och möjligheter vi behövde för att uppgradera vår tillståndskontroll. Vi har också låtit en del av vår personal genomgå utbildning på det instrument vi valde, och det har redan lett till positiva resultat, säger Chris Giles, Operations and Maintenance Manager på Emirates Air Line.

Emirates Air Line är Storbritanniens enda linbana i stadsmiljö. Färden över Themsen, mellan Greenwich Peninsula och Royal Docks, tar tio minuter och erbjuder en fin utsikt över staden från cirka nittio meters höjd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097