23948sdkhjf

Steelwrist förbereder dubbel produktion

Steelwrist flyttar under 2018 in i nya lokaler i Rosersberg där bland annat en helautomatisk bearbetningsanläggning hjälper till att dubblera produktionskapaciteten.

Som vd för Steelwrist kan Stefan Stockhaus se tillbaka på 2017 med stor tillfredsställelse. Egna dotterbolag har etablerats i USA, Sydkorea, England och Norge och företaget säljer nu sina produkter i cirka 25 länder. Parallellt har personalstyrkan utökats i flera europeiska länder samtidigt som produktportföljen breddats.

I en tid när efterfrågan på produkterna ökar starkt från i princip alla världsdelar räcker de nuvarande produktionslokalerna i Sollentuna inte till. Därför har ett hyresavtal tecknats med Prologis som är en av världens största ägare av industri- och logistikfastigheter. Enligt avtalet kommer Steelwrist under 2018 efter hand att flytta produktion och montage av tiltrotatorer, snabbfästen och hydrauldrivna redskap till nya lokaler i Rosersberg.

Den nya lokalen nästan tredubblar produktionsytan och skapar möjlighet för oss att fortsätta växa i snabb takt framöver, säger Stefan Stockhaus.

Av stor betydelse för den framtida produktionen är den helautomatiska bearbetningsanläggning från Mazak som installeras i dagarna.

I och med den senaste investeringen i vår maskinpark mer än dubblerar vi vår bearbetningskapacitet för att möta den ökade efterfrågan på marknaden. Intressant är att den nya anläggningen är bestyckad för att köras obemannad, vilket gör att vi även kan producera nattetid, säger företagets produktionschef Peter Dovrell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063