23948sdkhjf

Storsatsning i Gullringen

Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor fram till år 2020 i en om- och tillbyggnad för att öka kapaciteten i Bo Kloks fabrik i Gullringen.

Bo Klok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning som största bostadsbyggare för människor med vanliga plånböcker och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Bo Kloks vd Jonas Spangenberg.

Målet är att öka produktionskapaciteten med nästan 50 procent, vilket ska ske med hjälp av bland annat en ny sammansättningshall och en toppmodern produktionslina, utformade enligt principerna för Lean Production. Parallellt förbereds för effektiviseringar och högre grad av automatisering.

Bedömningen är att den ökade produktionen kommer att skapa cirka 50 nya arbetstillfällen.

Bo Klok är ett boendekoncept som utvecklats av Skanska och Ikea där ett av de viktigaste målen varit att hitta kostnadseffektiva lösningar. Företaget har valt att själv ansvara för hela värdekedjan; från produkt- och projektutveckling och tillverkning i fabrik till försäljning, montering och kundrelationer.

Hittills har företaget byggt cirka 10 000 bostäder och har för närvarande kapacitet att bygga cirka 1 200 bostäder per år, vilket alltså inte är tillräckligt för att möta den förväntade efterfrågan. Företaget sysselsätter cirka 400 medarbetare i Sverige, Norge och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094