23948sdkhjf

Utnämnd till global ledare

En ny rapport tillkännager att ABB:s affärsenhet Grid Automation ligger i framkanten av automatisering och digitalisering av elnät.

ABB har utsetts till global marknadsledare inom SCADA-system (Supervisory Control And Data Acquisition) för kraftöverförings- och distributionssektorn. Det är ARC Advisory Group, ett ledande företag inom teknikforskning och rådgivning för industri, infrastruktur och städer som utnämnt ABB i rapporten ”SCADA Systems for the Electric Power Industry Market Analysis, 2016-2021.“

SCADA är ett datorbaserat system för insamling och analys av realtidsdata för att övervaka och styra utrustning för kritiska och tidskänsliga material eller händelser. Data samlas in, bearbetas och presenteras, ofta för att utfärda varningar med larm när det inträffar farliga händelser.

Enligt rapporten är ABB den främsta leverantören av SCADA-kontrollcenterlösningar för kraftöverföring och distribution i Nordamerika och Latinamerika och man är den globala ledaren i storskaliga SCADA-projekt (på över 1 miljoner dollar). Rapporten positionerar också ABB som ledande global leverantör vad gäller intäkter från programvara, tjänster, underhåll och kundsupport.

-ABB hamnade på toppen av resultatlistan 2016 efter att ha tagit över sex procentenheter av marknadsandelarna tack vare styrkan med de integrerade SCADA-lösningarna, säger Steve Couther, analytiker av smarta elnät på ARC och författare av rapporten.

-Vi är glada över detta erkännande. SCADA-systemen blir allt viktigare för styrning och drift av ett allt mer digitaliserat elnät och våra ABB AbilityTM-baserade lösningar är idealiska för denna övergång och stärker vår position som den givna partnern för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078