23948sdkhjf

Arjo börsnoteras och får ny chef

Den nya chefen har släppt sin post som tillförordnad vd för hela Getinge och blir nu ny vd för Arjo.

Det var i oktober 2016 som nyheten kom att Getinge skulle dela ut dotterbolaget Arjo till  aktieägarna och att bolaget skulle noteras på Nasdaq Stockholm. I december verkställde en extrastämma beslutet.

Ny chef för nya bolaget blir Joacim Lindoff, tidigare tillförordnad vd för Getinge. Han skriver själv i informationen till de nya aktieägarna:

- Vi har ett stort engagemang och en hög aktivitetsnivå i koncernen för att leva upp till våra målsättningar att leverera nytta till våra kunder och därmed trygga en lönsam tillväxt. Jag ser fram emot en spännande och framgångsrik framtid med Arjo!

Arjo är en global leverantör av medicintekniska produkter och lösningar som ska höja livskvaliteten för vårdtagare med nedsatt rörlighet och åldersrelaterade sjukdomar.  Själva bedömer bolaget att de är marknadsledande globalt inom de flesta av produktkategorierna . Företaget finns i över 60 länder.

Målet för det nyintroducerade bolaget beskriver chefen som följer:

- Målet är att bli marknadsledande inom långtidsvård samtidigt som vi bibehåller
vår starka marknadsposition inom akutvård. Ambitionen är också att uppnå en position som prioriterad partner för helhetslösningar som bidrar till ett hållbart sjukvårdssystem.

Under 2016 omsatte Arjo 7 808 miljoner kronor och hade per september 2017 cirka 5900 heltidsanställda.

Första dagen för handel var den 12 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078