23948sdkhjf

Rivstart för insamling av kosmetiskt avfall

Genom ett samarbete mellan skönhetskedjan Kicks och Stockholm Vatten och Avfall har det från första mars 2017 blivit enklare för stockholmarna att göra sig av med gamla skönhetsprodukter på ett miljöriktigt sätt.

Denna möjlighet har invånarna tagit till sig, bara sedan projektet startade har ett ton kosmetiskt avfall samlats in.

Till kosmetiskt avfall räknas skönhetsprodukter såsom nagellack, hårborttagningsmedel, hår- och brynfärg, parfymer, sprayburkar, skönhetskrämer och läppstift. Dessa produkter ska varken hällas ut i toaletten eller slängas bland vanliga sopor. Därför har Stockholm Vatten och Avfall och skönhetskedjan Kicks inlett ett samarbete där stockholmarna kan lämna in kosmetiskt avfall så att det tas om hand på ett miljöriktigt sätt. Skönhetsprodukterna tas emot av tolv av Kicks butiker och hittills har ett ton samlats in.

-        Tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall vill vi uppmärksamma att det är viktigt att man gör sig av med gamla skönhetsprodukter på ett ansvarsfullt sätt. Det är fantastiskt kul att se den fina respons som stockholmarna har visat vårt projekt där de är med och hjälper oss att minska miljöpåverkan genom att lämna in sitt kosmetiska avfall, säger Pontuz Bjelfman, VD på Kicks. 

Före samarbetet har förbrukade skönhetsprodukter kunnat lämnas till en miljöstation, den mobila miljöstationen eller återvinningscentral.

-        I och med vårt samarbete med Kicks har insamlingen av kosmetiskt avfall ökat. Det känns bra att fler får upp ögonen för att mycket av det som finns i badrumsskåpet räknas som farligt avfall och ska lämnas in. Det här samarbetet gör det enklare, särskilt för dem som inte har bil, säger Peter Nyström, enhetschef Stockholm Vatten och Avfall.

Kicks tar emot kosmetiskt avfall från alla varumärken oberoende av var produkterna är köpta. Sedan hämtas dessa av Stockholm Vatten och Avfall som tar hand om dem på ett miljömedvetet sätt.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.059