23948sdkhjf

MedTech Magazine på Kvalitetsmässan

Sjukvård hemma är ämnet för MedTech Magazines seminarie under Kvalitetsmässan i Göteborg. Det blir ett spännande block med vård, leverantörer och digitaliseringsansvariga.

Det pågår en ommöblering i vården. Människor med kroniska sjukdomar ska nu monitoreras och behandlas hemma. Det ökar tryggheten och friheten, men det ställer nya krav på integritet. Avancerad sjukvård flyttar hem och sjuka människor kan slippa känslan av att vara patient. Hur kan patientsäkerheten samtidigt garanteras? Att ge vård på distans ställer nya krav på vård- och omsorgspersonal, sjukhus och leverantörer. Var är bristerna i dag och hur ser de fungerande lösningarna ut? Välkommen på ett inspirerande seminarium med praktiska demonstrationer av framtidens lösningar som redan är här.

Karin Fröjd, som är ansvarig för Västra Götalandsregionens projekt Mobil närvård, kommer för att berätta om patienternas upplevelser, personalen och för- och nackdelar.

Därefter kommer Björn Arkinger, från leverantören MedHelp bakom tjänsten 1177, och berätta om hur vård hemma kan monitoreras. Även en mindre entreprenör, Henrik Cederqvist från Cuviva, ska visa vad de kan göra för att göra vården hemma säkrare och tryggare.

Mikael Wintell arbetar med digitalisering och standardiseringar på Västra Götalandsregionen. Han kommer att få frågan om hur läget ser ut idag och hur tekniken ska utvecklas, även för den mer avancerade sjukvården ni hemmet.

Välkomna till sal J1, på Svenska mässan under Kvalitetsmässan den 16 nov kl 10.30 - 11.50.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078