23948sdkhjf

Nytt finskt förpackningsmaterial tar storslam

Finska Sulapac heter ett nytt företag och material för förpackningar till kosmetikindustrin. Företaget har nyligen vunnit tre prestigefulla priser för förpackningar i sitt unika förpackningsmaterial Sulapac.

Materialet lanseras som det första formsprutningsbara materialet från förnybar råvara. Råvaran är de skandinavisk skogarna som tillsammans med bindemedel kan forma samma sorts förpackningar för kosmetikindustrin som idag formsprutas i plast. Och materialet kan inte bara formsprutas, utan även extruderas och formblåsas. Förutom jämförbara egenskaper med plast kan barriäregenskaper för att motstå vatten, olja och syrgas ytterligare förbättras med Sulapac barriärbeläggningar utvecklade från samma skogsråvara. Såväl Sulapac-matrialet som tillverkningsteknologin är patenterad.

Nyligen erhöll det finska startup-företaget Sulapac the Green Alley Award 2017. Priset vanns i hård konkurrens i en final med totalt sex finalister från förutom Finland även Tyskland, Irland, Frankrike och Nederländerna. Förstapriset består förutom av äran en prissumma av 30 000 euro i kontanter och andra ickemonetära produkter.

Tidigare i november har Sulapac vunnit the "Sustainable Beauty Awards", i kategorin "Sustainable Packaging", i Paris och i början av oktober "the best green packaging solution" på "LUXE PACK" i "Green Awards" i Monaco.

– Den här hösten har varit helt otrolig, och vi är verkligen hedrade att få dessa internationella erkännanden, säger en firande VD Suvi Haimi. Sulapac-förpackningar ersätter plast med en helt biologiskt nedbrytbar patenterad lösning. Vi har investerat i design och premiumutseende för att erbjuda ett verkligt intressant alternativ till tillverkare inom kosmetika och lyxvarumärken.

– Våra förpackningar är ekologiska och vackra. Funktionalitet är en annan viktig aspekt. Sulapac-förpackningarna motstår vatten och olja och materialet tillåter inte syrepenetration. Förpackningarna kan massproduceras med konventionell utrustning och i stora volymer och vårt pris konkurrenskraftigt i förhållande till plast, betonar Suvi Haimi.

Sulapac grundades av Suvi Haimi och Laura Kyllönen år 2016. I bolagets styrelse sitter Juha Lindfors, Dirk Grijpma och Saara Kankaanrinta. I början av året tog Sulapac Ltd in en miljon euro i kapital från investerare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094