23948sdkhjf

Start up-bolag gräver guld i USA

I New York pågår just nu NALSC där investerare och innovativa nordiska life science-bolag träffas för att göra affärer.

The Nordic-American Life Science Conference är ett nytt möte som arrangeras av Business Sweden, Nasdaq och den norska banken NDB. Fyra av de inresta bolagen är finansierade av Swelife. Det lilla formatet gör konferensen extra effektiv, tror en av dem.

Här träffas finansiärer, affärutvecklare och små företag i behov av kapital och utveckling. Fyra av bolagen ingår i Swelife-familjen.

– Vi ser mycket fram emot att få presentera oss för investerare och att lära oss mer om det amerikanska investerings- och biotechklimatet, säger Thomas Olin, vd på Kancera i Stockholm. Kancera utvecklar läkemedel mot cancer och inflammationssjukdomar. Man har Swelife-finansiering för en läkemedelskandidat som nästa år ska in i klinikförberedande studier.

Konferensen har cirka 200 deltagare och kompetensen är hög.

– Vi kommer också att få träffa expertis och kunna diskutera bland annat regulatoriska frågor kring läkemedelsutveckling i USA. Den formella delen av konferensen är mycket bra, men de informella mötena är väl så viktiga i den här typen av sammanhang och då underlättar det lilla formatet, menar Thomas Olin.

Göteborgsbolaget Alzinova är också med på NALSC. Företaget fick i somras en miljon kronor från Swelife i utlysningen ”Projekt för bättre hälsa”. De forskar kring ett vaccin och en antikropp mot Alzheimers sjukdom och är noterade på Aktietorget:

– Vaccinet är vårt huvudspår. Det här är en jätteviktig och bra möjlighet att knyta kontakter med tänkbara amerikanska investerare. Det känns också mycket bra att ha uppbackningen från Swelife, annars hade vi nog inte haft möjlighet att vara med på konferensen, säger vd Per Wester.

– Vi har bokat in några möten i förväg och känner att det här är ett utmärkt sammanhang för oss att presentera oss, säger Per Wester. 

_____________________________________________________

Fakta The Nordic-American Life Science Conference

  • 13 och 14 november 2017 arrangeras för andra gången NALSC ( ), utanför New York
  • Dag 1 är en ”Insights day” med föreläsningar och workshops kring bland annat finansiering, affärsutveckling, marknadsföring och licensiering i USA.
  • Under dag 2 – ”Partnering day” –  får de medverkande nordiska life science-företagen presenterar sig för den amerikanska publiken, men framför allt ges goda tillfällen till möten på tu man hand med investerare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063