23948sdkhjf

Hjälper havrefabrik att öka kapaciteten

Den globala leverantören av produkter och lösningar för livsmedel, Tate & Lyle, har moderniserat sin svenska anläggning för havrebearbetning med teknik från ABB.

När Tate & Lyle PLC 2013 förvärvade Biovelop, svensk tillverkare av havrebaserade livsmedelsingredienser, ville man modernisera fabriken i Kimstad i Sverige. Tate & Lyle behövde en högautomatiserad process som kan köras dygnet runt, året om.

ABB:s levererade automatiseringsutrustning inklusive 85 frekvensomriktare med olika effekt, från 0,37 kW till 55 kW, liksom sortimentet med MNS 3.0-ställverk och lågspänningsmotorer

-Vi har nu sett en mer än tiofaldig ökning av kapaciteten med samma antal skiftpersonal som för fyra år sedan. Det är en enorm förändring på så kort tid, säger Annika Werneman, platschef på Tate & Lyle.

ABB byggde ett system som gjorde att Tate & Lyles tekniker kunde interagera digitalt med systemet, driftsätta enheter och diagnostisera prestandaavvikelser eller fel från vilken del av världen som helst. Det skulle säkerställa en enhetlig drift och minska ägandekostnaden genom att göra det möjligt för personalen att hantera processerna utan att vara fysiskt närvarande vid varje anläggning.

En sådan interaktivitet möjliggjordes genom ABB:s inkludering av fjärrövervakning och fältbussflexibilitet i drivsystemen.

-Jag gillar att ABB har utformat utrustningen så att fältbussen som ansvarar för styrning av frekvensomriktaren är åtskild från den fältbuss som används för idrifttagning, service och support. På så sätts säkerställs att jag kan göra ändringar av konfigurationen på enheterna utan att riskera att hela nätet går ned, förklarar Leo Dijkstra, teamledare för Power & Controls Europe på Tate & Lyle.

Han fortsätter:                                                  

-Enbart i våra pumptillämpningar använder vi upp till 50 procent mindre energi tack vare frekvensomriktarna och har kört nonstop de senaste två åren utan ett enda fel. Dessutom kunde ABB leverera så snabbt. Vi fick vår första frekvensomriktare levererad på bara några dagar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376