23948sdkhjf

Bakslag för Amazon

Näthandelsjätten har stött på hinder i sin expansion.

Amazon har expanderat kraftigt den senaste tiden, bland annat genom storförvärvet av ekomatskedjan Whole Foods. Många fruktar att Amazons intåg på livsmedelsmarknaden kommer innebära en allt större konkurrens och efterkommande konkurser, men nu kan kedjan ha stött på flera problem.

Ett tecken på att näthandelsjätten kan ha gått ut för hårt är att de nu annonserar att de drar tillbaka sin direktleveranssatsning, Amazon Fresh, från nio delstater i USA, det rapporterar sajten Recode.

Analytiker menar att Amazon Fresh har haft problem redan från starten, problem som fortfarande kvarstår och som gjort att satsningen nu måste skalas tillbaka, om än bara tillfälligt.

Samtidigt meddelar Recode att enligt en undersökning som de själva utfört uppger endast 4 procent av amerikanerna att de är villiga att pröva på Amazons andra näthandelssatsning som istället handlar om leveranser direkt in i hemmet.

Som om inte det vore nog har Amazon, bara två månader efter att de köpt Whole Foods, nu gått ut med att de stänger ner två av deras butiker i Storbritannien vilket gör att det nu endast finns sju Whole Foods i landet, varav alla finns i centrala London.

Anledningen till att de stänger ner de två butikerna uppges vara just att logistiken kring Amazon Fresh just nu inte är tillräckligt lönsam utanför en storstad som London.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094