23948sdkhjf

Anders Jonsson utsedd till årets vd

Rototilt Groups vd har utsetts till årets vd av Västerbottens-Kurirens läsare. "Jag är överrumplad, så fantastiskt roligt."

Mediebolaget Västerbottens-Kuriren delar varje år ut utmärkelsen årets vd, ett antal kandidater vaskas fram som läsarna sedan får rösta på.

I år föll flest röster på Rototilt Groups vd Anders Jonsson, och enligt ett pressmeddelande kom beskedet som en överraskning.

Jag är överrumplad, så fantastiskt roligt, ska Anders Jonsson ha sagt när Västerbottens-Kuriren dök upp.

Anders Jonsson ger företagets medarbetare en stor del av äran.

– Delaktiga medarbetare är en förutsättning i vår resa som företag, och jag tycker det är viktigt att se dem växa och ta ansvar för sina roller, sa Anders Jonsson.

En viktig anledning till att Anders Jonsson fick utmärkelsen uppges vara att han behållt verksamheten i Vindeln, motiveringen i sin helhet lyder så här: ”Anders Jonsson är en vd som vågar och vinner på hemmaplan. Istället för att flytta produktionen har han byggt upp ett effektivt företag med hög kompetens i Vindeln – som levererar och tillverkning och tillväxt i världsklass. Anders Jonsson utmanövrerar verksamhetens utmaningar och låter medarbetarna vara delaktiga på resan mot toppen.”

Övriga kandidater till priset var: Jennie Ekbeck, Umeå Biotech Incubator, Johan Hellström, Alltele, Sofia Westerlund, Punkt PR och Mattias Matsson, Professionals Nord.

"Vi har kvar hjärtat i Vindeln, det gäller både produktionen, de anställda och bygden" sa Anders Jonsson när Leveranstidningen Entreprenad talade med honom i fjol, i samband med att företaget firade 30 år med sin tiltrotator.  Den som vill veta mer om hur familjen Jonsson satt inte bara ett utan tre företag på världskartan kan klicka här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094