23948sdkhjf

Video: Gnisslande tätning i Mölndal

De senaste veckorna har ett projekt av det mer högljudda slaget pågått i Mölndal.
Varning för högt ljud - inget för den rysningskänslige.


Mölndalsåns kulvert vid Lana, på gränsen mellan Göteborg och Mölndal, har inte varit tät, så nu isoleras den om. När Entreprenad.com var på plats i början av november skrapades alla lösa massor bort för att kunna sätta dit ett nytt tätskikt.

Vid besiktningen av kulvertarna upptäcktes läckage och sprickbildning i betongen.

– Under kulverten syns det att det har läckt ganska mycket. En del av skadorna blir där, men ofta även på ovansidan, och där är det bäst att göra om tätningen. Nu ser det ganska bra ut generellt, så det här ska göra så det håller ett antal år till, säger projektledaren på Mölndals stad, Daniel Nyqvist.

Tätningen under kommer inte att göras i år, men kommer till slut att behöva genomföras menar Daniel Nyqvist. Det viktigaste var att få tätt ovanifrån i ett första skede. Det innebär helt andra typer av utmaningar, eftersom det rinner vatten där arbetet ska utföras.

– Då får man ta bort gammal betong underifrån. Vi kommer behöva stänga av så det inte rinner vatten, för vi får inte grumla vattnet, men det projektet ligger tidigast om två till tre år.

Mark- och energibyggarna har hela entreprenaden och underentreprenör är Gatu och väg väst AB. De ska vara klara med hela den 170 meter långa sträckan innan årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469