23948sdkhjf

Kraftkabel mellan Danmark och Norge lagas

NKT ska reparera Skagerrak 2-kabeln som är en av de fyra länkarna som förbinder Norge och Danmark och ger förnybar energi till båda länderna.

Kabeln mellan Kristiansand i Norge och Tjele i Danmark skadades i slutet av juli på grund av extern påverkan.

NKT, den globala leverantören av kraftkabelsystem, kommer att göra en nyckelfärdig reparation på det 250 kV massimpregnerade kabelsystemet för högspänd likström. Reparationen kommer att omfatta allt från projektledning, skarvningsteknik, marinteknik och leverans av skarvmaterial, till hela reparationsarbetet. Det toppmoderna kabelfartyget NKT Victoria kommer att användas för sjöoperationen som planeras att utföras i oktober och november i år.

Oliver Schlodder, chef för NKT Service och Tillbehör säger:

- Vi är mycket nöjda med att få arbeta med Statnett för att få länken att fungera så snart som möjligt. Det är en utmanande tid på året att göra en havsoperation med hög precision, men med de tekniska förmågorna hos vårt fartyg NKT Victoria och den erfarna organisationen kan vi genomföra det och hjälpa Statnett att minska tiden som kabeln är ur operation.

NKT har en omfattande erfarenhet av serviceoperationer för både AC- och DC-högspänningskabel inom landbaserade- och havsapplikationer. Serviceoperationen i Skagerrak är ett exempel på de nyckelfärdiga lösningarna som NKT erbjuder som CIS-leverantör (Cable System, Installation and Service), vilket gör det möjligt för kunderna att ha en partner under hela kabelsystemets livslängd för att öka projektflexibiliteten och minska riskerna och kostnaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079