23948sdkhjf

Ny språkapp för städ-svenska

Tillsammans med företaget Lingio tar Sodexo fram digitala språkkurser för att hjälpa nyanlända att komma in i städ- och måltidsbranscherna. Via appen kan människor med olika modersmål snabbare lära sig branschspecifika dialoger på svenska.

Sodexos uppgift är främst att bidra med sin erfarenhet och kunskap från måltids- och städbranschen och vilka fraser och dialoger som är vanligt förekommande inom branscherna.  

Via appen kan människor träna på svenska ord och dialoger genom att läsa, skriva, lyssna och uttala. Språkkurserna kommer att implementeras under våren 2018. Lingio-appen är gratis för användaren och finns på Appstore och Playstore för mobiler och tablets. 

– Vi ser Lingios språkapp som en win-win. Den underlättar nyanländas insteg på arbetsmarknaden genom att ringa in de mest nödvändiga dialogerna i olika branscher. Samtidigt bidrar appen till att vi och andra serviceföretag får tillgång till arbetskraft, säger Azita Shariati, VD Sodexo.

Språkkurserna är en del av Sodexos arbete som syftar till att bidra till bättre integration. Sodexo ska under året skapa 200 praktikplatser för nyanlända. Detta görs i samarbete med Arbetsförmedlingen och Korta Vägen. Under första halvåret har 88 personer erbjudits praktikplats. 28 av dem har fått tjänster inom bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078