23948sdkhjf

Svenskt bolag lyser upp cannabisodling

Göteborgsbaserade Heliospectra inleder samarbete med medicinsk cannabisanläggning i Makedonien.

Den medicinska cannabisanläggning i Makedonien drivs av bolaget Nysk som är ett makedonskt företag grundat av amerikanska investerare med målet att producera högkvalitativ medicinsk cannabis för den makedonska och europeiska marknaden. Företaget uppdaterar nu belysningen i sin anläggning och har valt svenska Heliospectras Led-belysningsteknik för att uppnå standardiserade medicinska profiler, högkvalitativa plantor och ökad avkastning.

– Vår toppmoderna inomhusanläggning kräver intensiv kvalitativ belysning och vi vet att Led är rätt val för att producera högkvalitativa grödor. Vi genomförde tester på ledande leverantörer av Led-belysning för växter och Heliospectra gav oss de mest fantastiska resultaten, både gällande grödans kvalitet och avkastning. Bolagets beprövade spektrum och ledande kontrollsystem kommer att göra det möjligt för oss att producera högkvalitativa grödor och standardisera medicinska profiler, säger Vancho Tolomanosi, delägare och grundare av Nysk Holdings.

Anläggning kommer att vara utrustad med bolagets styrbara LX60-serie Led-lampor som är en intensiv lampa speciellt utvecklad för odling genom plantans alla växtcykler. Den används idag i ett stort antal cannabisanläggningar.

Investeringen värderas till drygt 1 miljon kr.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062