23948sdkhjf

Caterpillarskopor för Skandinavien

Ett nytt avtal innebär att norska Gjerstad ska producera Caterpillarmärkta skopor för den skandinaviska marknaden, skopor för modell 311 och uppåt, med bluetoothspårare och dessutom kompatibla med S-fäste.

Malaga. Caterpillar lanserar i dagarna en ny generation grävmaskiner där fokus bland annat ligger på bränsleeffektivitet, ett område där valet av skopa kan vara nog så viktigt.

I samband med lanseringen avslöjades också att den amerikanska maskintillverkaren satsar på Catskopor speciellt anpassade för den skandinaviska marknaden.

– Vi samarbetar med Gjerstad, som ska tillverka Cat-brandade skopor åt oss, berättar Rogier Tonies, ansvarig för Caterpillar Work Tools.

Avtalet är bara ett par veckor gammalt och går ut på att Gjerstad ska tillverka Catbrandade skopor enligt Caterpillars specifikationer, för den skandinaviska marknaden,

– VI har sett på materialval och profiler och kommit fram till att i stället för att göra liknande skopor själva låter vi Gjerstad tillverka dem, förklarar Rogier Tonies.

Anders Forsberg, produktchef på Caterpillars svenska återförsäljare Pon Equipment ser stora fördelar med det nya samarbetet.

– Med en Catbrandad skopa får vi rätt vikt, rätt slitstål, rätt hardox.

– Vi har velat få en skopa som är utprovad och godkänd av Caterpillar, en genomtänkt och testad produkt som är optimerad för just Caterpillars maskiner.

Anders Forsberg förklarar att de skandinaviska kraven innebär att skoporna måste tåla hårda tag.

– Det blir Hardox 450 eller 500, skoporna måste ha en lång livslängd.

De  skopor som tillverkas av Gjerstad och märks med Caterpillar förses dessutom med en så kallad bluetooth beacon, en spårare som ska göra det möjligt för skopan att ”prata” med grävmaskinen.

– Det ger stora möjligheter, man kan koppla den till Caterpillars Vision link och se exakt var skopan befinner sig, hur många timmar den arbetat och med vilka vikter, exemplifierar Rogier Tonies.

Det finns redan Catbrandade skopor för de större maskinerna, Caterpillars avtal med Gjerstad innebär att även de mindre maskinerna kan förses med Caterpillarmärkta skopor.,

- Det blir skopor från modell 311 och uppåt, säger Anders Forsberg.

Först ut blir gräv-, planerings- och kabelskopor, de nya Catskoporna ska dessutom gå att använda även med S-fäste, uppger Anders Forsberg,

– De kommer att finnas för S60 och S70.