23948sdkhjf

Cloetta-anställda misstänkta för insiderbrott

Flera personer i ledande ställning på godisföretaget Cloetta har frihetsberövats, misstänkta för olagliga affärer med det egna bolagets aktier

Misstankarna gäller insiderbrott perioden innan företaget den 14 september meddelade att vinsten skulle bli betydligt lägre än förväntat. Ekobrottsmyndigheten är dock mycket sparsmakad med detaljer.

Husrannsakningar har skett, både hemma hos de misstänkta personerna och på företaget, enligt Ekobrottsmyndighetens pressfolk. Hur de misstänkta aktieaffärerna upptäckts eller vem som anmält vill åklagare Jonas Myrdal inte uppge.

I samband med vinstvarningen 14 september rasade aktien med 16 procent.
"Dessvärre kan vi i det här skedet inte lämna några fler detaljer om ärendet eftersom förundersökningen omfattas av sekretess av hänsyn till såväl inblandade personer som själva brottsutredningen" skriver Jonas Myrdal.

Senast på fredag måste de misstänkta personerna begäras häktade eller släppas.
Cloetta säger sig inte veta vilka som är brottsmisstänkta. Bolaget självt har tidigare på eget initiativ gett en advokatfirma i uppdrag att granska aktieaffärerna. Slutsatserna var tre, dels att bolaget agerat rätt:

- Det andra är att de personer som kunde vara aktuella inte hade tillgång till information att vi planerade att göra en vinstvarning, och det tredje var att en av personerna inte har följt Cloettas interna insiderpolicy, säger kommunikationsdirektör Jacob Broberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082