23948sdkhjf

Slangjätte köper Slangakuten

"Det ger oss stora möjligheter att expandera".

Pirtek Europe har köpt Slangakuten, tanken är att expandera kraftigt både i Sverige och i Skandinavien och Slangakutens grundare Stefan Fallenius ser bara fördelar.

Det här är bra både för mig, vår personal och våra kunder.

Pirtek grundades i Australien på 1980-talet, företaget etablerade sig i Storbritannien 1988 och det europeiska företaget anser sig vara en ledande leverantör av servicetjänster inom mobil tillverkning av hydraulslang, med 185 servicecenter och över 725 slangbussar verksamma i Belgien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Irland och Storbritannien.

Nu har Pirtek skaffat sig ett skandinaviskt ben också, koncernen har köpt svenska Slangakuten och tanken är att expandera kraftigt i Skandinavien.

– Pirtek är världens största slangbussföretag, vi får över 1 000 medarbetare och över 700 slangbussar, säger Stefan Fallenius, vd på Slangakuten.

Med ett stort företag i ryggen får den svenska verksamheten betydligt större muskler, konstaterar han.

– Det ger oss stora möjligheter att expandera.

Redan 2018 kommer förändringarna att märkas, lovar han.

– Vi ska sätta oss ner och diskutera, men målet är att växa i hela Skandinavien.

Stefan Fallenius grundade Slangakuten 2009, till en början täckte företaget Stockholm och Göteborg med fyra slangbussar, i dag ingår även Skåne och Östergötland i upptagningsområdet och företaget har totalt 17 slangbussar i drift.

– Vi vill att framgångssagan fortsätter, Pirtek är giganter på marknaden och det här är bra både för mig, vår personal och våra kunder, kommenterar Stefan Fallenius.

Han kommer att bli chef över Pirteks skandinaviska verksamhet där siktet inledningsvis är inställt på Sverige, Norge och Danmark.

Det kommer att bli jättespännande, det har varit en lång process men Pirtek är ett fantastiskt företag och jag insåg att vi var rätt lika i tänket – vi kommer att bli bra för varann.

Även om varumärket Slangakuten kommer att bytas ut under 2018 lovar han att kunderna kommer att känna igen sig.

– Det blir samma personal, samma telefonnummer och samma goda service.

Fotnot: Leveranstidningen Entreprenad följde med i en av Slangakutens slangbussar en hektisk dag, läs gärna reportaget här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125