23948sdkhjf

Från vin- och spritjätte till barncancerfonden

Ny generalsekreterare för barncancerfonden rekryterad.

Isabelle Ducellier har lång erfarenhet från försäljning och marknadsföring av konsumentvaror. Hon kommer senast från konsultföretaget McKinsey och har tidigare varit vd för vin- och spritbolaget Pernod Ricard i Sverige. Ducellier även erfarenhet av styrelsearbete, från klädföretaget Björn Borg, Franska skolan Lycée Français Saint Louis i Stockholm och Jönköping Business School.

Den 6 november börjar Isabelle Ducellier som generalsekreterare på Barncancerfonden. Och hon har personlig erfarenhet av barncancer – 2016 drabbades Ducelliers son av osteosarkom, en typ av skelettcancer. Det har gett henne en egen erfarenhet av barncancervården i Sverige. Isabelles son är idag färdigbehandlad.

– Jag är otroligt glad och stolt över att bli generalsekreterare på Barncancerfonden. Jag ser det som en ära att få ge något tillbaka, efter allt jag har fått från samhället i form av trygghet och vård när min egen son blev sjuk i cancer. Nu kommer jag att göra allt jag kan för att med passion och energi bidra till arbetet med att finansiera livsviktig forskning och ge stöd till drabbade familjer, säger Isabelle Ducellier i ett pressmeddelande.

Barncancerfonden samlade under 2016 in 365 miljoner kronor, en ökning med 7,5 procent jämfört med året innan. Barncancerfonden är den största enskilda finansiären av svensk barncancerforskning och har bidragit med mer än 2 miljarder kronor till forskningen sedan starten 1982.

– Med rekryteringen av Isabelle Ducellier får vi en generalsekreterare som förutom att vara en stark ledare med gedigen erfarenhet av att bygga varumärken och organisationer faktiskt vet hur det är att få ett av de svåraste besked en förälder kan få; att ens barn har cancer. Vi i styrelsen ser nu fram emot att tillsammans med Isabelle ta nästa steg i Barncancerfondens utveckling, på väg mot visionen att utrota barncancer, säger Jens Schollin, ordförande för Barncancerfonden i en kommentar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11