23948sdkhjf

Ett hus för experter

Medicon Village Science Park expanderar och öppnar upp för 600 life science-specialister.

Det nya huset kommer att stå färdigt i slutet av 2018 och är den första expansionen av Medicon Village på fem år. Komplexet i sju våningar kommer att fungera som en ingång till hela Medicon Village. Bottenvåningen ska bland annat rymma den nya huvudreceptionen och ett café. Torget utanför blir en mötesplats för grannarna från till exempel Ideon och universitetet.

Multifunktionsbyggnader, enklare laboratorier och delade utrymmen som konferensrum, kommer att vara en förlängning av den befintliga miljön på Medicon Village och huset är tänkt att fungera som en träffpunkt för alla i science parken.

Det nya huset kommer att vara på 17 000 kvadratmeter och rymma plats för 600 specialister inom life science: Allt från enmansföretag och mindre företag med några få medarbetare till större företag som kan hyra delade eller hela våningsplan.

– Vi hoppas att miljön i de nya byggnaderna ska skapa samma dynamiska buzz och livliga gemenskap som vi redan ser på Medicon Village, säger Caj Lundqvist projektledare på Medicon Village

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094