23948sdkhjf

Högt söktryck till ny utbildning

Till år 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda e-hälsans möjligheter. Linnéuniversitetet startar därför ny utbildning i e-hälsa – och intresset har varit stort.

För att möta den efterfrågan på kompetens som allt mer kommer att efterfrågas i Sveriges strävan mot att bli bäst i världen på e-hälsa så startar nu en magisterutbildning på området. Masterutbildningen som har ett tvärvetenskapligt perspektiv är ett samarbete mellan tre fakulteter på universitetet. Programmet innehåller kurser i bland annat ekonomistyrning och organisation inom vård och omsorg, utvärdering av e-hälsa och IT i omsorg, hälso- och sjukvård.

Söktrycket till utbildningen har varit stort med över hundra sökande till programmets 30 platser. Utbildningen ges på halvfart och på distans.

Utbildningen har utvecklats i samarbete mellan hälso- och sjukvården, kommuner, företag och universitetet och detta samarbete märks även i utbildningen genom projekt, gästföreläsningar, och referens grupper. Utbildningen ska ge nödvändiga färdigheter i utveckling, implementering och utvärdering.

– Denna satsning kompletterar och drar nytta av e-hälsoinstitutets långa erfarenhet av utvärderingar och forskning om e-hälsa, säger Göran Petersson, professor och verksamhetsledare för e-hälsoinstitutet. Vi är övertygade om att utbildningen kan bidra till att stärka utvecklingen av e-hälsa i Sverige.

Efter avslutad utbildning erhålls en fil. mag. i hälsoinformatik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094