23948sdkhjf

Peterson storsatsar i Skandinavien

Stor investering i ledande skandinavisk förpackningsproducent.

För att främja tillväxten efter VPK Packaging Groups och Klingeles nyligen genomförda förvärv av Peterson, har ett investeringsprogram på cirka 25 miljoner euro initierats. Det markerar en ny start för företaget och Peterson höjer ambitionen på flera områden.

– Strax efter det nyligen genomförda uppköpet initierades den omfattande investeringsplanen för att modernisera anläggningarna i Norrköping, Bäckefors, Randers och Sarpsborg. Ett arbete som är igång och som kommer att fortsätta under hela 2017. De pågående investeringarna fokuserar på hela den skandinaviska marknaden, säger Dan Johannessen VD för Peterson i Skandinavien.

Förutom investeringsplanen så fick Peterson nyligen den högsta nivån av BRC-certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping, Sverige och Randers, Danmark, som den första korrugerade förpackningsfabrikanten i Skandinavien. BRC-certifieringen innebär att Peterson kan uppfylla de omfattande kraven för produktion, förvaring och distribution av förpackningar för livsmedels- och läkemedelsprodukter.

– Att uppnå den högsta nivån av BRC-certifiering innebär att vi nu kan erbjuda ett svar på de striktaste kraven från livsmedelsindustrin. Det är en kvalitetsstandard som ger ett verkligt mervärde för våra kunder, eftersom det bidrar till en bättre och mer hållbar försörjningskedja, säger Dan Johannessen.

Peterson har en lång historia av att leverera hållbara förpackningar. Alla produkter är helt återvinningsbara och stöder den cirkulära ekonomin. Den geografiska spridningen och det kompletta produktutbudet ger Peterson en unik position i Sverige, Danmark och Norge, som nu förstärks med det övergripande investeringsprogrammet. Ett program som kommer att ge kunder från olika sektorer i Skandinavien förbättrad service och kvalitet, menar företaget.

– De annonserade investeringarna godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Vi är stolta över den nya riktningen som företaget tar. Investeringsprogrammet garanterar att vi verkligen investerar i framtiden, både vår egen och våra kunders, säger Dan Johannessen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096