23948sdkhjf

Sopsug ”gangnam style”

Ny stadsdel i Seoul får sopsugsystem.

Envacs sydkoreanska dotterbolag har precis fått en beställning på att installera en sopsuganläggning i ett 400 000 kvadratmeter stort nytt bostadsområde, Gangnam-Gu, i Seouls tredje största stadsdel.

Envac har sedan starten i Sydkorea 1994 levererat sopsugsanläggningar till 1,2 miljoner koreaner. Den nya beställningen för projektet Gaepo JuKong vann Envac i hård konkurrens med lokala konkurrenter. Kunden motiverade beslutet med ”Envac’s tillförlitliga organisation och utomordentliga renommé på den koreanska marknaden”.

 

Ordern omfattar ett två-fraktioners sopsugssystem för restavfall och matavfall. I över 3000 inkastpunkter, placerade såväl inomhus som utomhus i lättillgängliga och centrala lägen kommer de boende att kasta sitt avfall. Vart och ett av de 3000 inkasten kommer att förses med RFID-kortläsare så att varje hushåll får sin egen ”nyckel” till inkasten. Varje matavfallsinkast kommer dessutom att ha en integrerad vägningsfunktion som genererar statistik över hur mycket matavfall som hushållen producerar.

  

Inkasten ansluts till det centrala rörsystemet som transporterar båda fraktionerna under jord i en hastighet av 70 km/h till en sopterminal i utkanten av bostadsområdet. 6642 lägenheter och 144 butiker kommer att nyttja systemet som kommer att samla in och evakuera 3 ton restavfall och 6,5 ton matavfall varje dag. Installationen av sopsugsystemet i Gaepo JuKong beräknas kosta runt 250 miljoner kr och planeras vara i drift i början av 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078