23948sdkhjf

Städbråk Seko-MTR

Nästan var tredje städare på Stockholms pendeltåg ska bort efter MTR:s nya avtal - Det påstår Seko som nu tar strid mot vad de kallar städkaos på pendeltågen - Läs mer här!

– MTR har lurat städbolaget Reneriet att teckna ett förlustavtal. Nu är det våra medlemmar, resenärerna och städkvaliteten som får betala priset, säger Karin Åkersten, ordförande för Seko Stockholm.

Reslutatet av den drastiska personalminskningen kommer att bli väsentligt skitigare stationer och tåg. Älvsjö, Tumba, Huddinge, Flemingsberg, Barkarby och Kungsängen är exempel på stationer som får halverad städtid. Varannan i personalen som utför grundstädning ombord på tågen får gå. Detsamma gäller klottersanerarna.

I ett öppet brev trappar städarna på Reneriet och Seko Stockholm upp striden mot trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M):

”29 augusti 16.00 kommer städarna på Reneriet, i sällskap med kollegor från MTR och med stöd från Seko, att stå utanför SL:s huvudkontor på Lindhagensgatan 100 i samband med att Trafiknämnden håller sitt möte. Vi förväntar oss att Du och dina kollegor i nämnden tar er tid och kommer ut till oss som står där utanför och vill göra våra röster hörda.”

Vad MTR och SLL säger i ärendet kommer att publiceras här på RT-forum så fort kommentarerna når redaktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126