23948sdkhjf

Full pott i Pajala

Svevia sköter redan vinterunderhållet på de kommunala vägarna i Pajala, företaget har dessutom fått fortsatt förtroende även när det gäller omsorgen om det statliga vägnätet.

Trafikverket har gett Svevia uppdraget att sköta vägunderhållet inom driftområde Pajala, både sommar- och vintertid, ett uppdrag som innebär bland annat snöröjning, halkbekämpning, vägförbättring, sopning, vägräcken, röjning, viltstängsel etcetera.

Det fyraåriga kontraktet är värt 15 miljoner kronor per år och omfattar närmare 81 mil väg varav 115 kilometer är grusvägar.

Vi utför också vinterunderhållet på de kommunala vägarna i Pajala på uppdrag av Pajala kommun och Pajala bostäder något som underlättar planeringen och logistiken av våra befintliga resurser för de olika uppdragen, säger Robert Nyhlén, Svevia, i ett pressmeddelande.

Svevia väntar sig olika typer av trafik i området.

Trafikanterna i området består till största del av de boende, många av dem pendlar in till Gällivare och Kiruna. Även transporter inom skogsnäringen trafikerar området. I Pajala hoppas man mycket på att gruvindustrin åter ska komma igång vilket skulle vara ett uppsving för området.

Kontraktet börjar gälla den första september och kan förlängas med ett eller två år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125