23948sdkhjf

Globala toppnamn till Stockholm

Nu samlas experter inom life science för att stimulera sektorn i Sverige och bana väg för nya investeringar när investerarmötet SALSS slår upp portarna.

Nu inleds det omtalade investerarmötet SALSS, Swedish-American Life Science Summit, i Stockholm. Det är trettonde året som forskare, investerare och företrädare från industrin samlas i Stockholm för att under tre dagar utbyta idéer och hitta nya samarbeten inom life science.

Mötet grundades 2003 av näringslivsprofilen Barbro C Ehnbom med avsikten att etablera en plattform för affärsutveckling, men även för att ge insikter om framtidens life science samt ge tillfälle för nya idéer och samarbeten.

Årets upplaga av mötet kommer att fokusera på Joe Biden’s Cancer Moonshot och banbrytande cancerterapier och cancerdiagnostik, men även lyfta perspektivet att leva med kronisk sjukdom, den pågående transformationen av teknologier för hälso- och sjukvård, samt hur investeringar som syftar till samhällsnytta kan påverka life science-industrin.

– I år är jag speciellt glad att kunna lyfta fram så många duktiga kvinnor med olika bakgrund från branschen. För att säkra framtiden inom life science måste vi stödja och utveckla all talang och mångfald som finns i denna bransch, säger Barbro C Ehnbom, ordförande och grundare av SALSS.

På årets talarlista märks bland andra: Gregory Simon, President för BidenCancer Initiative, Bahija Jallal, chef för Medimmune och vice vd Astra Zeneca, Maria Strømme, professor nanoteknologi vid Uppsala universitet, hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh, grundare av Scilife clinic, Christer Fugelsang, astronaut samt professor vid KTH, Laurent Leksell, ordförande för Elekta och Hans Stråberg, ordförande för Atlas Copco.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094