23948sdkhjf

Henrik Samuelson tar över i Santa Maria

Paulig Group har utnämnt Henrik Samuelson till VD och chef för divisionen World Foods & Flavouring, som saluför produkter under varumärket Santa Maria.

Henrik Samuelson jobbar i nuläget som kommersiell drektör i divisionen. Han tillträder sin nya tjänst den 15 september 2017. Nuvarande divisionschefen Johan Sundelin tillträder som VD och koncernchef för Duni AB.

– Vi är glada över att kunna utnämna en person som känner företaget och människorna väl och på så sätt står för en kontinuitet av det fina jobb, som har gjorts i divisionen under de senaste åren. Henrik är en uppskattad ledare och han har en mångsidig kompetens, säger Jaana Tuominen, koncernchef för Paulig Group.

Innan Henrik Samuelson kom till Paulig Group, jobbade han som Innovation and Business Development Director för Orkla Confectionery and Snacks Sverige AB. Han har även en bakgrund som Sverigechef för Göteborgs Kex och försäljningschef för Lindt&Sprüngli AB i Norden samt en gedigen erfarenhet av företagslednings-, marknadsförings- och försäljningsuppgifter inom Unilever.

– Det ska bli väldigt roligt att ta över rodret för ett så anrikt och samtidigt innovativt varumärke som Santa Maria. Tillsammans kommer vi att fortsätta att kämpa för vårt varumärkeslöfte; No More Boring Meals. Det handlar om att inspirera våra konsumenter till att våga prova nya fantastiska smaker, men också om att ta en paus från teknikprylarna och samla familjen och vännerna vid matbordet igen. Det ska vi göra genom att fokusera på det som vi är allra bäst på - smak, säger Henrik Samuelson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078