23948sdkhjf

Viktminskningsstudie bland världens fetaste befolkning

Nu har de första patienterna till en klinisk fas 3-studie i Mexico rekryterats.

Bioteknikbolaget Sanionas samarbetspartnern Medix har rekryterat de första patienterna till en klinisk fas 3-studie med tesofensine i Mexiko.Studien, som genomförs på överviktiga mexikanska patienter, sker under ledning av Medix och kommer att omfatta totalt 372 patienter på två olika platser i Mexiko.

– Tidigare studier med tesofensine har visat på en kliniskt signifikant och övertygande viktminskning hos överviktiga patienter. Denna studie kan därför leda till ett marknadsgodkännande av en ny och effektiv behandling i Mexiko där övervikt och fetma är ett allvarligt hälsoproblem, säger Jörgen Drejer, vd Saniona, i ett pressmeddelande.

Den primära mätpunkten är absolut och procentuell förändring i kroppsvikt under behandlingsperioden. Sekundära mätpunkter inkluderar andelen patienter som uppnår en viktminskning på mer än 5 och 10 procent, metaboliska inklusive glykemiska mätpunkter, samt livskvalitet, omfattande tolerans och säkerhetsutvärdering.

Mexiko rankas som världens mest överviktiga land. Mer än 70 % av 128 miljoner mexikaner uppskattas vara överviktiga och mer än 30 % lider av klinisk fetma. Sedan 2012 är diabetes - i samband med övervikt - den största enskilda dödsorsaken i Mexiko.

Det var i februari 2016 som Saniona inledde ett samarbete med Medix för utveckling och kommersialisering av tesofensine och Tesomet i Mexiko och Argentina. Medix har exklusiva rättigheter att utveckla och kommersialisera tesofensine och Tesomet i de två länderna. Medix kommer att finansiera fas-3 studien och ansvara för den kliniska utvecklingen och regulatoriska ansökningar samt betala regulatoriska milstolpesbetalningar och royalties på produktförsäljning till Saniona för Mexiko och Argentina. Saniona behåller alla rättigheter till tesofensine och Tesomet i resten av världen inklusive de exklusiva rättigheterna att använda kliniska data utvecklad av Medix.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109