Kraftig harv med vändbara rivare

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

En ny harv påstås göra det lättare att planera jord- och gräsytor. Harven finns i flera olika arbetsbredder och harvmattan är försedd med fyra rader vändbara rivare där den ena sidan är slät och den andra tandad.

Ystamaskiner lanserar den nya gräs- och planeringsharven Zocon. Företaget beskriver den Hollandstillverkade harven som kraftig, den är trepunktsupphängd och tänkt för att lufta gräs och betesmarker eller för att planera av till exempel större grusytor.
Harvmattan är försedd med fyra rader vändbara rivare där den ena sidan är slät och den andra tandad, berättar Ystamaskiner.
Den släta sidan ska användas för jämna ut och planera jord- och gräsytor, den tandade ska lufta och riva upp jord- och gräsytor.
Rivarna väger 2,15 kg styck och sitter ihop med stålringar. De tolv millimeter tjocka ringarna har en diameter på 145 millimeter och uppges vara tillverkade i stålkvalitet GGG50.

Enligt Ystamaskiner ska harven effektivt jämna ut tuvor, små jord- och sorkhögar, den ska också vara användbar för att jämna ut mark som bökats upp av vildsvin samt för att riva sönder djurspillning.
När harven ska gå från arbetsläge till transportläge fälls två dubbelverkande hydraulikkolvar upp, för transportläget finns dessutom två kraftiga låssäkringar, förklarar Ystamaskiner.
Transportbredden är 2,31 meter och harven finns i tre olika arbetsbredder: fem, sex eller åtta meter. Egenvikten vid de olika arbetsbredderna är 635 kg (fem meter), 715 kg (sex meter) samt 835 kg (åtta meter).
Ystamaskiner tillägger att större delen av maskinen är galvaniserad och hävdar att den kraftiga konstruktionen innebär en lång livslängd.Håll dig uppdaterad med Mentor Newsroom

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pilotprojekt för återbruk

Två av Sveriges största kedjor för second hand, Myrorna och Röda Korsets Second hand, startar pilotprojekt tillsammans med appen Tiptapp.

Taxiplagiat kostade halv miljon

Friåkare trotsade domstolsförbud att kopiera Taxi Göteborgs profil 2015 – döms nu till vite om en halv miljon kronor, läs mer här!

TV-intervjun:Jan-Olof Jacke, Astrazenecas vd, pratar ut

Det går bra nu för Astrazeneca. Snart i alla fall. Den tuffa perioden med patentutgångar är över och chefen är positiv. Se intervjun med Jan-Olof Jacke.

Bara elbussar i Landskrona

Stor utlysning inom hälsa

Förkylningsvaccin skyddade mus mot diabetes

Nyhetsbrev

Privat tivoli lanseras

Irländska storförvärvet lyfte Scandi Standard

MTR får bakläxa av SL

Självkörande bussar i Danmark

Under tre år kommer Nobina att ansvara för och drifta ett pilotprojekt med självkörande bussar i Storköpenhamn – Trafikstart under andra halvåret 2018, läs mer här!

Vinnova stöttar flera AI-projekt

Axel Johnson blev alla tiders arbetsgivare

Cube tar över Bergkvarabuss

Infrastrukturfonden Cube II tar över 60 procent av Bergkvarabuss, i dag Sveriges största privata bussbolag – Affären ska säkra generationsskiftet, läs mer här!

Iggesund får högsta hållbarhetsbetyg

De vann Visa Vägen-priset 2017

Östhammars kommun vann kategorin Årets Arbetsgivare och Arne Anderstedt, Högbo Bruk i Sandviken, vann kategorin Årets Eldsjäl i 2017 års Visa Vägen-priset. Ett hederspris delades också ut till Axel Johnson AB. Priset delas årligen ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för att öppna arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett jobb.

”Sorgligt att inte Stockholm fick myndigheten”

”Tråg-till-tråg”-återvinning av PET

Bedöm renoveringens hållbarhetskonsekvenser

Tydal Årets Trafiklabhjälte

Utmärkelsen Årets Trafiklabhjälte 2017 går till Thomas Tydal – För sitt bidrag till digitaliseringen av det svenska järnvägssystemet, läs mer här!

Nu avgörs EMA:s framtid

Idag röstar ministrarna i EU om den framtida placeringen för EMA, men enligt vadslagningsfirmorna ser det mörkt ut för Sverige.

Nya kinesiska importförslag

Veteranpoolen delas ut till aktieägarna

Landsting vill stoppa mikroplaster

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Mer pengar till näsdroppsvaccin

Essity och Sodexo populära arbetsgivare

Fyra i kamp om Trafiklab-pris

Nytt avtal om Ostlänken

Textilsortering får ministerbesök

Ung Städarna-vd prisad

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

Åke Rosén fick Hederspris i SKAPA

Jätteinvestering i väst

Process återvinner både bomull och polyester

Något lägre vinst för Ica

Ny Team Leader på Intereast

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114