23948sdkhjf

Svenskt bolag in i Sydafrika

Bactiguard har slutit avtal med distributören Surgical Innovations och tar klivet in på den Sydafrikanska marknaden.

Det stockholmsbaserade medicinteknikbolaget Bactiguard utvecklar infektionsförebyggande produkter för sjukvården. Bolagets teknologi bygger på ett ytskikt som förhindrar att bakterier fäster och bildar biofilm på medicintekniska produkter. Teknologin erbjuds marknaden dels via licensavtal och i den egna produktportfölj som innehåller urinkatetrar, endotrakealtuber och centrala venkatetrar.

Bolaget har sedan tidigare etablerat sig på marknaderna i Europa, Kina, Indien och Mellanöstern och tar nu klivet in på den Sydafrikanska marknaden.

– Vi har länge letat efter en stark distributör i Sydafrika och nu äntligen hittat en partner som matchar våra önskemål, både vad gäller deras tillväxtambitioner och företagskultur. Jag är verkligen exalterad över att inleda samarbetet med Surgical Innovations, säger Christian Kinch, vd Bactiguard i en kommentar.

Surgical Innovations är en division inom storbolaget Ascendis Health som är en ledande distributören för både den offentliga och den privata hälso- och sjukvårdssektorn i Sydafrika.

– Som en del av Ascendisgruppen har de oöverträffad tillgång till vårdgivare och en djupgående kunskap om hur man bäst adresserar den sydafrikanska marknaden, fortsätter Christian Kinch.

Bactiguard har cirka 60 anställda runt om i världen. Huvudkontoret och en av två produktionsanläggningar ligger i Stockholm. Bolaget handlas på Nasdaq Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094