23948sdkhjf

Miele och Steelco blir ett

Tyska Miele och italienska Steelco slår sig ihop för att stärka den gemensamma kompetensen inom medicinteknik för rengöring och desinfektion på sjukhus.
I och med sammanslagningen får Miele en majoritetsandel i Steelco-gruppen medan grundarna av Steelco fortsätter hålla i rodret i gruppen. Den medicintekniska divisionen inom Miele-gruppen växer därmed till omkring 250 miljoner euro per år. Överenskommelsen prövas fortfarande av konkurrensmyndigheterna.
Miele tillverkar produkter inom rengöring, desinfektion och sterilisering för sjukhus- och laboratoriebruk. Därtill hör också projekt som går ut på att planera och utrusta centrala sterilavdelningar på sjukhus och mottagningar.
Norditalienska Steelco tillverkar också produkter för rengöring, desinfektion och sterilisering, främst för användning inom sjukhus- och farmacisektorn. De två företagen har med andra ord mycket gemensamt.
Förra verksamhetssåret 2015/16 uppnådde Miele-gruppen en omsättning på 3,71 miljarder euro, hushållsprodukter inkluderat, och sysselsätter 19 400 personer globalt.
Steelco har ungefär 400 anställda, uppnådde en omsättning på 71 miljoner euro 2016 och har haft tvåsiffrig tillväxt sen flera år tillbaka.
Grundaren och vd:n Ottorino Casonato behåller den operativa ledningen av Steelco på plats, med förstärkning från medgrundarna Fabio Zardini och Ivone Capovilla, samt Nicoletta Casonato.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078